Leta i den här bloggen

söndag 29 maj 2011

Åmåls Räddningstjänst i aktion

Under rätt många år följde jag Åmåls Räddningstjänst ganska nära, åtminstone när det gällde akuta utryckningar. Tog en titt i arkivet och hittade ganska gott om bilder från bränder, olyckor och annat. Det är givetvis en stor tragik för många som blir drabbade. Bilderna nedan är förstås ett bevis på stor förödelse, men ingen människa blev allvarligt skadad i något av sammanhangen.




















lördag 28 maj 2011

Lördagstur i sydvästra Värmland

Idag tog vi en liten tur i sydvästra Värmland. Vi inledde med en tur till Anders och Kathy på on Echstedtska gården där Linn var Glass-Linn för ett antal år sedan. Det påstås också att det spökar på gården, men ingen har sett spöket sedan Linn slutade, men det behöver ju inte ha någåt samband...
För er som av någon oförklarlig anledning inte har besökt von Echstedtska kan bara sägas att ni har missat något. Både vad gäller husen, gårdens historia och föreståndarna, för att inte tala om deras smörgåsar som Linn tjatat om länge och väl.
Efter ett par timmar på von Echstedtska drog vi vidare till Sliperiet i Borgvik. Jag var där redan i fjol och gillade skarpt det jag såg då. I år måste jag säga att det var ännu bättre. Kjell Engmans fantastiska glaskonst var bra redan i fjol, men i år finns en Kjell Engman-utställning på den nyinredda vindsvåningen på Sliperiet – vilken succé. Det var riktigt magiskt. Det fanns en antal utställare representerade i lokalen, precis som förra året, det enda som var lite sund var att den mysiga butiken som låg på bottenvåningen var borta.
I den stora lokalen fanns en del fantastiska foton tagna av Johan Reborg. Jag måste säga att jag var imponerad av hans bilder. Även Ron Wood hade en del bilder på plats och hade redan hunnit med att sälja åtta bilder, hyfsat med tanke på att priset var 25.000:- styck. Även Sliperiet är väl värt ett besök för er som är ute och åker i trakterna runt Borgvik i sommar, och om ni nu inte är i trakterna, ska ni nog åka dit ändå, det är ett fantastiskt vattenhål för alla konstälskare.
Den lilla Värmlandsturnén avslutades sedan med en tur till Värmskog där Linn skulle slänga i sig räksmörgåsarnas svar på Mount Everest, men Linn bangade ur och skyllde på den goda von Echstedtska smörgåsen hon svalde hel några timmar tidigare. Men det blev i alla fall en normal räkmacka, med löfte om att klara megamackan senare i sommar.
Efter ytterligare en rökpaus................... Så bar det av hemåt igen efter en fantastiskt trevlig dag i Värmlandsskogera. Tjipp!
Tre stolar väntar på sittare på von Echstedtska gården.

Sängkammare på von Echstedtska gården.

Föregångaren till dagens dataskrivbord.

Ordbehandling av lite äldre dato.

Centralvärmen var avstängd på von Echstedtska gården.

Det finns många fantastiska rum på von Echstedtska gården.

Fyra stolar väntar på sittare på von Echstedtska gården.

Har vi inte setts förut?

Tänd ett ljus...

Vad ville Linn helst se på von Echstedtska gården? Jo, skithuset... dasset alltså.

– Tror du att det går att äta? Linn ville gärna prova konsetverket.

Galleriet på von Echstedtska gården.

Kjell Engmans konst kom till sin rätt på Sliperiets vindsvåning.

En exakt replika av Näckens fiol...

Emaljöga var väl det man kallade glasögon förr, men det var kanske en annan typ...

Glastron...

Spikes på Engmans vis.

Törstig någon. Vin direkt från Tjernobyls vingårdar.

Linn hittade en kusin på utställningen.

Ron Wood har porträtterat Jimi Hendrix och Slash, 25.000:- styck.

Linn festar till det i Värmskog.

Linn är en duktig fotograf, men att lägga på cigaretten... Nänä!

Som sagt. Linn frös hela tiden, men ville ut i friska
luften för att få en liten rökpaus... en liten bara!
 

Linn på historisk mark. Hasslerudsparken – raggarnas Las Vegas!

söndag 15 maj 2011

Muskelbilar och annat

Fotade en nyrenoverad Ford Torino Super Cobra Jet 1970, en fantastiskt fin bil. Slänger ut en svartvit bild på Torinon samt några gamla bilder.