Leta i den här bloggen

tisdag 5 april 2011

Dan Viktor på Kulturmagasinet



Dan Viktor Andersson från byn Gullvalla i norra Västmanlands djupa tajga, är en av våra nya stora visartister och låtskrivare. Hans mycket originella sceniska utspel i kombination med det egna materialet fascinerar och hänför en allt större publik för varje år. Dan Viktor har gett ut åtta skivor i eget namn och producerat ett dussintal plattor åt allehanda artister. Han har mottagit det prestigefyllda Fred Åkerström-priset för sina sceniska prestationer och nyskapande visdiktning, Ted Gärdestad-stipendiet, Skap-stipendium, Stim-stipendium etc, varit grammis-nominerad, gjort ca 200 spelningar om året sedan år 2000, och blivit beskriven som en visans Charlie Chaplin.
Annat som kan sägas om Dan Viktor är att han driver den legendariska Nacksvingstudion sedan 2005. Han har sjungit nyheterna i P4 Göteborg och P3.
I Åmål har vi lärt oss att älska denne store lille underhållare genom ett flertal spelningar med olika musiker på Café XO. Denna gång är det emellertid på Kulturmagasinet Dan Viktor kommer att spela. Bakom arrangemanget står Dan Magnusson och Jeanette Jansson på Strand café. Så boka in lördag 7 maj om du gillar Dan Viktor och hans musik. Troligtvis blir det ytterligare en artist samma kväll. Förhandlingar pågår, men ingenting är klart ännu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar