Leta i den här bloggen

onsdag 9 februari 2011

Jens Assur och Brutus Östling till Åmåls Fotofest

Sveriges mest kända fotograf de senaste åren, Jens Assur, finns med bland de fotografer som ställer ut bilder på Åmåls Fotofest i år. En av Sveriges mest kända naturfotografer, Brutus Östling, ställer också ut under fotofesten, och kommer dessutom att hålla ett föredrag. New Yorkfotografen Olot Wahlund är med i fotofesten för fjärde gången, och är för övrigt den ende som ställt ut bilder alla fyra åren.
Jens Assurs senaste projekt, "Hunger", skildrar konsumtionssamhället i bilder från hela
världen och har resulterat i fem fotoböcker.
Jens Assur ställer ut på Åmåls Fotofest.
Jens Assur har ett förflutet som pressfotograf på Expressen och bland annat har fått utmärkelserna "Årets pressfotograf" och "Årets nyhetsbild".
Brutus Östlings inriktar sig främst på att fota fåglar och med i ryggsäcken har han flertalet lovordade fotoböcker, varav en har vunnit "Augustpriset" för bästa fackbok. Genom åren har han dessutom utnämnts till "Årets Naturfotograf" och "Nordisk Naturfotograf".
Övriga fotografer till årets fotofest är Stellan Karlsson, Växjö, Jeanette Hägglund, Uppsala, Lena Pesula, Uppsala, Lotta Sandberg, Karlstad, Anna Ulmestrand, Göteborg, Mats Alfredsson, Borås, Fredrik Boo, Helsingborg, Johan Ahlbom, Borås och Ingvar Eliasson, Vänersborg. Flera lokala fotografer kommer också få möjlighet att visa sina alster.
Förutom utställningarna kommer fotoboksförlaget Neva Books till Åmål och finns här hela veckan med delar av sitt fantastiska utbud. Fotomara blir det i år också, denna gång lördag 30 april. Föredrag blir det av Brutus Östling, söndag 1 maj, och Ingvar Eliasson, måndag 2 maj. På tisdag 3 maj blir det världspremiär i tävlingsformen Swatfoto, återkommer med närmare information om vad det är inom några dagar. Onsdag blir det fotoutflykt och på torsdag fotofika och sedan avslutas fotofesten på lördag med prisutdelning i Fotomaran och Swatfotot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar