Leta i den här bloggen

fredag 18 februari 2011

SInger/songwriterfestival på XO med Gordie Tentrees och Sarah Macdougall

Gordie Tentrees.
Lördag 11 juni blir det premiär för XO Singer/songwriter Party. Två artister är redan klara. Det är Gordie Tentrees från Whitehorse, Yukon i Kalifornien. Gordie har en ganska brokig bakgrund och säger själv att han har provat på en rad saker som man inte borde hålla på med. Det är också det livet han valt att skriva sina låtar om, istället för att göra mer glättiga låtar som passar för den amerikanska radion som kan vara bland det mest konservativa vi har på vår jord, endast överträffade av en och annan aktivist i Åmål som hela tiden försöker stoppa utvecklingen genom ideliga namninsamlingar.
Sarah Macdougall.
Gordie är en levnadstecknare som stundtals trollbinder med sin musik, både vad gäller framförandet och komponerandet. I många fall turnerar han tillsammans med Sarah Macdougall, så också vid Åmåls Singer/songwriter Party. Sarah Macdougall har svensk-kanadensiska rötter och har på senare år fått ett allt större erkännande som artist inom altcountryn och singer/songwritergenren. Hennes styrka som artist ligger i liveframträdandet, men det skulle inte vara tillräckligt om hon inte hade bra låtar som grund, och det har Sarah Macdougall.
Gordie Tentrees och Sarah Macdougall utgör stommen i sommaren Singer/songwriter Party på XO, Ytterligare några namn tillkommer innan Fredrik Svensson är nöjd med uppställningen. Så boka redan nu in lördag 11 juni i din almanackan, Bassan har redan gjort det...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar